BRUCE LEE OG JEG.

HVEM VAR BRUCE LEE?

HVEM VAR BRUCE LEE?

MANDEN BAG MYTEN

Bruce Lee var først og fremmest kampkunstner, dernæst ægtemand, far til to børn, dernæst var han en meget velbegavet og kultiveret tænker, drømmer, og til sidst en meget hårdt arbejdende skuespiller, der ville gøre alt for, at forene kampkunsten med skuespilleriet, og skuespilleriet med kampkunsten.

Han brugte kampkunsten som et bindeled til filmen, idet han brugte sin kampkunst indsigt og forståelse til, at fortælle og integrere os andre i, hvordan livet, filosofien og kampkunsten kunne fortolkes, forenes, leves og anskueliggøres, og fortalte omverdenen, at der IKKE kun fandtes en sandhed, men flere. Og at sandheden starter altid i os selv, og forandre sig hele tiden, alt afhængig af, hvilken opdagelse vi gjorde, og i hvilken situation vi befandt os i.

Bruce Lee var evigt søgende, grænseoverskridende, og videnbegærlig. Han udfordrede
konstant alle, i og udenfor den traditionelle kampkunstverden, med sine hårdtslående meninger og teser om, hvad han syntes om traditionelle kampkunst. Han fortalte alt og alle, der gad og lytte til ham, om de begrænsninger han mente et fastlåst kampsystem havde, netop fordi det var et system: Han mente helt klart ,  at de kejtede teknikker man udførte dengang, var urealistiske og ubrugelige, hvis man kom i en rigtig kamp på gaden.

Denne udtalelse, var  noget af et statement dengang, men anerkendes den dag i dag over hele verden, men var faldt ikke i god jord dengang.

Bruce Lee var den første og den største, uanset hvad man ellers mener om ham.

Han var den første kampkunstner, der "virkelig" nåede ud over scenekanten, ikke kun pga. hans kampkunst, hans filosofiske fortolkninger og udstråling, hans film m.m. men pga. sin kampkunst beviste han: Hvad han stod for som menneske.

Han var den første kampkunstner, der formåede, at mikse og blande forskellige stilarter sammen, for at teste, hvad der var mest effektiv for ham, der hvor han var, her og nu, i en hver tænkelig kampsituation, så han brugte hele sit liv på, at undersøge og afprøve  utallige kampgrene og teknikker af, for deres anvendelighed og effektivitet, og integrerede så det han kunne bruge i sit kampkunst univers.

Resten der var ubrugeligt blev filtreret og smidt væk.

Der ud over, mener jeg så afgjort, at Bruce Lee er og bliver den person, der har haft størst
indvirkning på:

Hvordan kampkunsten, body building, filmindustrien, idoldyrkelsen, og integrationen af øst og vest ser ud i dag. 

Og havde det ikke været pga. hans ildsjæl, talent og omhu, hans entusiasme, hans drømme og visioner, for det arbejde han lagde for dagen, og med den arv han efterlod os, så havde vi ikke haft: Kick boxing, Full Contact sporten ala MMA (Mixed martial arts), sådan som vi kender det i dag.

Og så havde vi aldrig haft kendskab og værktøjer nok, til at praktisere og udvikle den kampkunst, vi udøver i dag.

Og havde han ikke haft den indflydelse på film og udenfor, så havde vi heller aldrig haft et tværfagligt filmsamarbejde, imellem det asiatiske og vestlige marked sådan som vi kender det i dag.

Dernæst havde filmverdenen aldrig fået øjnene op, for navne som:

Chuck Norris, Bob Wall, Joe Lewis, Jackie Chan, Jean Claude Van Damme, Steven Seagal, m.fl.


Han var den første kampkunstner og skuespiller, der tog udfordringen op, og samlede den amerikanske og asiatiske filmverden, med et samarbejde om, at lave og producere en fælles film, der skulle gå over i historien, som den største af de største kampkunst film nogensinde, nemlig "Enter the Dragon / I dragens klør", tilbage fra 1973.

Forsættelse følger......